Foto Erfgoeddag 75 jaar Vrijheid

Erfgoeddag 2020 ‘Vrijheid aan de Vliet’ en opening watersport- / toeristenseizoen

Erfgoeddag ‘Vrijheid aan de Vliet’ geannuleerd

De Erfgoeddag, die dit jaar op zaterdag 18 april zou plaatsvinden, gaat vanwege het coronavirus niet door. De partners van het Erfgoedpodium hebben gezamenlijk deze moeilijke beslissing genomen.

Met de landelijke maatregelen is het niet realistisch en verantwoord om van start te gaan. Op dit moment staat de veiligheid en gezondheid van de bezoekers, de vrijwilligers en de erfgoedpartners voorop. De organisatie kijkt naar de mogelijkheden om de dag en de vele leuke activiteiten op een later tijdstip in het jaar te organiseren. Het is met 75 jaar vrijheid een bijzonder jaar, dus we hopen met alle betrokkenen en bezoekers alsnog dit thema te kunnen vieren.

De doorgang van de Opening van de Watersport wordt op 6 april beslist.

Houd de website www.swaensteyn.nl in de gaten voor de nieuwe plannen. En heeft u nog vragen? Neem gerust contact op via info@erfgoedpodiumlv.nl.

18 april 2020

Tijdens de opening van het Watersportseizoen, zal in het kader van ‘Vrijheid aan de Vliet’  de Engelandvaarders nieuw leven ingeblazen worden.

De Opening van het Watersportseizoen brengt De Engelandvaarders ‘tot leven’. Zij zijn in de geschiedenis van Leidschendam-Voorburg verankerd. Bootjes die via de werf in Leidschendam waren geregeld, voeren destijds een hachelijke tocht naar Engeland. Engelandvaarder is de erenaam voor alle mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog uit bezet gebied wisten te ontsnappen met de bedoeling zich in Engeland bij de geallieerde strijdkrachten aan te sluiten.

Foto: Beguin Media Totaal / Michel Groen