• nikki-terpstra-binckbanktour-leidschendam-voorburg
 • BinckBank Tour tijdrit Leidschendam-Voorburg
 • teamtijdrit-binckbanktour-leidschendam-voorburg
 • kidsride-binckbanktour-leidschendam-voorburg
Binckbanktour_rgb

BinckBank Tour voor iedereen

Op dinsdag 8 augustus komt het grote internationale wielerevenement de BinckBank Tour naar Voorburg en Leidschendam. De grootste wielersterren fietsen een parcours van 9 km in strijd om de snelste tijd. De start en finish is in Huygenskwartier Voorburg. Ook Giro-winnaar Tom Dumoulin is erbij! Zorg dus dat je een goede plek langs de route hebt, om alle professionals aan te moedigen. Naast de individuele tijdrit is er een fietsevent voor kinderen: de KidsRide en een TeamTijdrit voor volwassenen. Voorafgaand aan de BinckBank Tour vinden er diverse activiteiten plaats, als warming up voor dit grote evenement.

Programma 8 augustus

09.00 uur – Verkenning parcours door organisatie
10.15 uur – TeamTijdrit
11.35 uur – KidsRide
13.00 uur – Opening VIP Tourcafé
13.29 uur – Start Individuele Tijdrit
16.50 uur – Huldiging winnaar Tijdrit
17.00 uur – Huldiging winnaar TeamTijdrit
18.00 uur – Einde evenement en sluiting VIP Tourcafé
18.00 – 22.00 uur – Afbouw parcours

Activiteiten

kidsride-binckbanktour-leidschendam-voorburg
 • Zet je fiets maar vast klaar
  Dit jaar rijden de grootste wielersterren in augustus de tijdrit van de BinckBank Tour, de wielerronde van de Lage Landen! Als jonge wielerfan krijg ook jij de kans om jouw eigen BinckBank Tour te rijden tijdens de KidsRide! Word voor even een echte wielerprof en rijd over de finish zoals de echte toprenners dat later die dag ook doen!

  Ben je tussen 7 en 12 jaar? Vraag je ouders of je – gratis – mee mag doen aan de Kidsride op 8 augustus en schrijf je in voor deze unieke fietsbeleving! Geef je hier op.

teamtijdrit-binckbanktour-leidschendam-voorburg
 • Race tegen de klok met je eigen team
  Op 8 augustus vindt in onze gemeente de Binckbank Tour tijdrit plaats. Het 9 km lange parcours gaat door de twee historische winkelkernen, langs mooie parken en De Vliet om vervolgens via de sluisjes weer terug te keren naar het Huygenskwartier Voorburg. Ben je sportief en heb je altijd al eens willen rijden als een prof, grijp dan nu je kans, stel een team samen en doe mee aan de teamtijdrit. Met drie vrienden als team over de finish! Voor elk team dat de TeamTijdrit in haar/zijn categorie wint, krijgt dit wielerfeest nog een extra dimensie. Zij worden gehuldigd op het officiële podium en genieten met hun team na in het VIP Tourcafé én krijgen een gepersonaliseerde wielertrui als blijvend aandenken aan hun overwinning. Na afloop van je TeamTijdrit kun je de profs van dichtbij aan het werk zien tijdens hun individuele tijdrit. Meedoen met je team? Lees hier alles wat je moet weten en geef je online op.

groenewielen-tocht-bickbank-tour-leidschendam-voorburg
 • Fiets je alvast warm voor de Kidsride en doe mee met de Groenewielen-tocht. Er zijn twee routes, van 8km en 16 km, die je langs verrassende, groene plekjes brengen.

  Op woensdag 5 juli om 12.30 uur is de feestelijke, gezamenlijke start vanaf basisschool Maria Bernadette, Dobbelaan 4 in Leidschendam. Je kunt de Groenewielen-tocht ook zelf de hele zomer rijden.
  Lees hier meer over de Groenewielen-tocht.

prijsvraag-binckbank-tour-leidschendam-voorburg
 • Voorspel de snelste tijd en win!
  Wielerliefhebbers opgelet! Voorspel – tot op de honderdste seconde nauwkeurig – de snelste tijd die op 8 augustus tijdens de tijdrit van de BinckBanktour gereden wordt. De winnaar ontvangt een officieel BinckBank Tour shirt, gesigneerd door de winnaar van de tijdrit. Klik hier om een gokje te wagen!

  Let op: de winnende tijd moet tot op de honderdste seconde nauwkeurig aangegeven worden. Als meer mensen tegelijk de exacte juiste tijd raden, dan wordt de winnaar per loting bepaald. De winnaar krijgt na 8 augustus bericht.

Bekijk alle activiteiten

Bereikbaarheid

Het beste vervoermiddel op 8 augustus is uiteraard de fiets. En lopend kunt u ook overal komen. Openbaar vervoer is een prima alternatief. Nodigt u familie of vrienden uit om dit evenement samen met u te komen beleven, adviseer ze dan om ook zoveel mogelijk per fiets of met het openbaar vervoer te komen. Hieronder staan de verschillende manieren om bij de BinckBank Tour te komen.

Komt u van buiten de gemeente? Het parcours van de tijdrit is bijzonder goed te bereiken met openbaar vervoer.

 • U bereikt het start/finishgebied in Voorburg het eenvoudigst met de trein. De locatie ligt pal naast het NS Station Voorburg. De sprinter vanuit Den Haag en vanuit de richting Utrecht/Gouda/Zoetermeer stopt bij wijze van spreken ‘voor de deur’.

 • De tram brengt u via station Leidschendam-Voorburg tot boven op het parcours, ongeveer halverwege tussen Voorburg en Leidschendam. Hier stoppen de trams 3 en 4 van RandstadRail, die tussen Dan Haag Centraal en Zoetermeer rijden. Ook de E-lijn van de metro uit Rotterdam stopt hier. Verlaat u het station direct bij de halte, dan komt u op het parcours richting finish. Hier vandaan loopt u twee kilometer langs het parcours met gemak binnen een half uur naar de start/finish in Huygenskwartier Voorburg.

  Wilt u in Leidschendam gaan kijken, bijvoorbeeld bij het historische gemeentehuis, dan volgt u het parcours 1,5 kilometer tegen de rijrichting in. Bekijkt u de verrichtingen van de wielrenners liever bij de sluis, dan kunt u ook het perron verlaten aan de andere kant, aan de overzijde van de Vliet, en van daaruit het parcours 1,5 kilometer langs de Vliet volgen tot aan de sluis.

  Stippel vooraf uw looproute uit, want als u het parcours moet oversteken kan dat alleen maar bij de officiële passeerplaatsen.

 • Met de buslijnen 23, 26, 28, 45 en 46 kunt u er ook komen, al rijden ze wel een aangepaste route. Kijk op www.9292.nl of op de website van de vervoerder voor actuele reisinformatie en routes.

 • Komt u toch met de auto, dan kunt u parkeren bij het voetbalstadion van ADO Den Haag op P3. De routeinformatie op de snelwegen verwijst naar parkeerterrein P3. Hier kunt u op de pendelbus stappen, die u – afhankelijk van de verkeersdrukte – in tien minuten tot aan sportpark Westvliet brengt. Daar vandaan loopt u in tien minuten door het Huygenskwartier Voorburg naar de start/finish.

  Ook te voet komt u van het voetbalstadion eenvoudig bij het Huygenskwartier Voorburg. Volg de looproute, u bent er dan binnen een half uurtje.

Oversteekplaatsen
Het parcours van de BinckBank Tour Tijdrit is op 8 augustus van 8.30 tot 22.00 uur afgesloten. De veiligheid van de renners moet immers zijn gegarandeerd. Op sommige momenten van de dag, als er geen renners op het parcours rijden, is het beperkt mogelijk bij de speciale oversteekplaatsen, het parcours over te steken. Dat kan alleen op aangeven van de officiële verkeersregelaars, die het parcours bewaken. Op andere plaatsen langs het parcours is oversteken niet toegestaan. Zodra het parcours is vrijgemaakt, kan het verkeer weer van de wegen gebruik maken.

Vlak bij de start/finishlocatie bij Station Voorburg en via de RandstadRailhalte Leidschendam-Voorburg kunnen voetgangers via de perrons oversteken. De overige oversteekplaatsen van het parcours bevinden zich bij de Laan van Oostenburg, Schellinglaan, Oosteinde, Sijtwende fietsbrug, rotonde Nieuwstraat, Laantje van Hendriks/Laantje van Spigt, Koningin Wilhelminalaan 2 bij het Stadskantoor, Damsigtstraat en Laan van Leeuwesteyn. Op deze plekken kunnen voetgangers en fietsers op aanwijzing van de verkeersregelaars oversteken.

Bekijk de plattegrond met oversteekplaatsen 

Start- en finishlocatie
Huygenskwartier Voorburg

Interactieve plattegrond bereikbaarheid
Op www.lv.nl/zonekaartBBT vindt u een interactieve kaart van de gemeente waarop het parcours is ingetekend.
Wilt u weten wat voor u de gevolgen zijn van de tijdrit? Vul dan op de interactieve kaart uw adres in en u ziet dan precies wat er op die dag voor uw straat/buurt van toepassing is.

Bereikbaarheid huizen en winkels langs het parcours